Valcea Forest Run Valcencele
Profile Image

Suma strânsă: 4250 LEI

Suma target: 5000 LEI

85%

Tîrcă Ștefania și Radu

Ștefania și Radu sunt tineri arhitecți pasionați de istorie și patrimoniu. Ei au pus bazele Studiogovora încă de când erau studenți, iar împreună cu Irina Leca, istoric de artă, au demarat mai multe proiecte pentru protecția și promovarea patrimoniului balnear din Băile Govora: restaurarea Foișorului Interbelic, punerea în siguranță a Vilei Ivanovici, Ghidul de Bune Practici – Recomandări pentru păstrarea specificului local valorous și patru ediții ale Zilelor Arhitecturii Balneare la Govora, un eveniment cultural anual menit să readucă în atenția publică locurile și clădirile valoroase din stațiune.

Povestea lor a început odată cu cercetările lor pentru lucrările de diplomă la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu București. Cum Radu este din Govora, amândoi au ales ca subiect reactivarea unor clădiri importante din oraș, demarând un proces serios de documentare despre istoria locului și valorile sale culturale. Ambele diplome au fost recunoscute de un juriu internațional, cei doi primind Premiul pentru cea mai bună diplomă.

În arhive și prin cercetarea de teren, Ștefania și Radu au adunat materiale utile pentru revitalizarea patrimoniului orașului și sunt motivați să își pună ideile în practică. Prin proiectele de până acum au convins actorii locali, o masă critică de cetățeni și specialiști să pună lucrurile în mișcare. Ei sunt convinși că arhitectura prețioasă a Băilor Govora este singura variantă viabilă pentru dezvoltarea durabilă a locului și creșterea calității vieții, oferind un mediu plăcut atât pentru comunitatea locală, cât și pentru vizitatori.

Ca tineri profesioniști, au înființat de asemenea Atelier Govora, birou de arhitectură care se concentrează pe practica de arhitectură, design urban și cercetare academică – amândoi sunt doctoranzi în cadrul universității, iar Radu este cadru didactic în atelierul anului I. Proiectele lor au fost premiate la Anuala de Arhitectură de la București, Bienala Națională de Arhitectură, Beta 2020, Diploma 2019, Bienala Regională Arhitectura 6, Big See Ljubljana și au câștigat mai multe premii în concursuri naționale și internaționale de arhitectură. În 2021, ei au fost co-curatori ai Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția, iar inițiativa Studiogovora a fost pusă pe tapet în context internațional. În prezent, Radu este parte din grupul de lucru desemnat de Ordinul Arhitecților din România pentru proiectul Ureherit, un consorțiu European care să sprijine Ucraina în protejarea patrimoniului construit – iar Studiogovora este una dintre cele 8 ong-uri românești implicate.

Prin realizările lor de până acum, au demonstrat că sunt hotărâți să depună toate eforturile pentru a transforma ideile în realitate, fiind ambițioși și dedicându-și tot timpul pentru demersurile lor. Haideți să îi susținem în efortul lor de a îmbogăți orașul Govora cu “Heritage Lab - Laborator de Patrimoniu” – un nou atelier în care sfaturile profesionale să fie completate de materiale și tehnici meșteșugărești care să contribuie în viitor la păstrarea valorilor arhitecturale într-un loc atât de special ca Govora.

 Formular donații

LEI

Donații

Donat de: Chivu Marius
Suma: 500 LEI
Data: 20 Iun 2024
Mesaj: Bravo!
Donat de: Anonim
Suma: 50 LEI
Data: 15 Iun 2024
Mesaj: Mult succes!
Donat de: Diaconu Bogdan
Suma: 200 LEI
Data: 13 Iun 2024
Mesaj: Succes!
Donat de: Elena Suteu
Suma: 100 LEI
Data: 13 Iun 2024
Mesaj: Mult succes!
Donat de: Merghisescu Geta
Suma: 200 LEI
Data: 30 Mai 2024
Mesaj: Sa aveți mult succes
Donat de: Stoian Andreea
Suma: 100 LEI
Data: 27 Mai 2024
Mesaj: Felicitări pentru inițiativă și mult succes în continuare! Mulțumesc!
Donat de: Anonim
Suma: 100 LEI
Data: 25 Mai 2024
Mesaj: Spor!
Donat de: Anonim
Suma: 100 LEI
Data: 22 Mai 2024
Mesaj: Să renască Govora, locul copilăriei mele❣️🙏
Donat de: Burticioaia Oana
Suma: 200 LEI
Data: 22 Mai 2024
Mesaj: Succes! La vremuri noi, oamenii noi! E o misiune grea, dar nu imposibilă!
Donat de: Stamatie Dragos
Suma: 100 LEI
Data: 22 Mai 2024
Mesaj: Felicitari
Donat de: Sandulescu Cosmin
Suma: 300 LEI
Data: 22 Mai 2024
Mesaj: Sper sa reușiți sa faceți o Govora mai frumoasa .
Donat de: Dumitru Mihai
Suma: 100 LEI
Data: 21 Mai 2024
Mesaj: Succes!
Donat de: NEGOESCU Sebastian
Suma: 1000 LEI
Data: 21 Mai 2024
Mesaj: Felicitări pentru inițiativă și pentru implicare! Empatizez profund cu scopul proiectului, motiv pentru care vă urez succes în parcursul dumneavoastră de a restaura această potențială perlă, numită Govora!
Donat de: Anca Alexandrescu
Suma: 250 LEI
Data: 21 Mai 2024
Mesaj: Bravo pentru ceea ce faceti!
Donat de: Imbrea Alina
Suma: 300 LEI
Data: 20 Mai 2024
Mesaj: Va tin pumnii! Multumesc🙏
Donat de: Catalin Oprescu Catalin
Suma: 300 LEI
Data: 20 Mai 2024
Mesaj: Succes!
Donat de: Aranghel Mihaela
Suma: 150 LEI
Data: 17 Mai 2024
Mesaj: Succes și spor la treabă ! Mulțumesc pentru perseverență !
Donat de: Anonim
Suma: 200 LEI
Data: 14 Mai 2024
Mesaj: Succes!