Valcea Forest Run Valcencele
a

Cercul donatorilor I

Cercul donatorilor I

Cercul Donatorilor Vâlceni ediția I (7 februarie 2020) a fost un eveniment de strângere de fonduri unde trei inițiative din Vâlcea au fost prezentate în fața a 60 de vâlceni din București care au dorit să sprijine financiar proiecte comunitare.


Aventuri Culinare în Vatra lui Bălcescu – finanțat cu 6.275 lei, realizat de Asociația Vatra cu Idei în august 2019. 100 de participanți – beneficiari direcți. Prin proiect s-au descoperit produse culinare tradiționale, care ar putea deveni reprezentative pentru Valea Topologului, s-a organizat un concurs culinar şi promovarea zonei şi a obiectivelor existente (Vatra Park, Memorialul Bălcescu).

Școala de vară non-formală Sunshine Berbești – finanțat cu 7.600 lei, realizat de grupul de inițiativă GLT Together Berbești, toți liceeni – tineri voluntari. 70 de elevi – beneficiari direcți. Cele 3 luni de școală de vară i-au ajutat pe participanţi să îşi dezvolte firea empatică, creativitatea şi să treacă peste probleme prin joc, ateliere de reciclare şi upcycling, prezentări TED, filme şi întâlniri cu invitaţi din afara comunităţii.

Aripi în Viitor – finanțat cu 9.310 lei, realizat de grupul de arhitecti voluntari ai De-a Arhitectura. Proiectul îi vizează pe cei 20 de copii ai Casei Pinocchio din Băbeni. Pe lângă expunerea către domeniul arhitecturii, beneficiul major este că voluntarii vor fi pentru 6 luni o prezenţă statornică în viaţa copiilor, vor fi acolo cu o încurajare, o îmbrăţişare şi gata să le dea aripi.

Mulțumim gazdelor, Nod makerspace, lui Marius Drăguș (MAGITOT) pentru voia bună și participanților, pentru susținerea celor trei proiecte.